Kata

Eilen sain sitten aikaiseksi mennä salille ensimmäistä kertaa melkein vuoteen. Olen joskus hurjassa nuoruudessani viettänyt siellä viisikin päivää viikosta, mutta se on vain pikkuhiljaa ajan vähenemisen ja laiskuuden lisääntymisen vuoksi jäänyt. Melkein se ärsyttävä pikkuämmä sisälläni sai minut vakuuttumaan siitä ettei tällaisen ryhävalaan kannata sinne nuorempien sekaan mennä itseään nolaamaan, mutta sain onneksi sen suun tukittua parilla lusikallisella rahkamarjapirtelöä.

Valitettavasti vuoden aikana oli kadonnut jotain muutakin kuin lihaskunto: rutiini. Tajusin seisovani salin ovella tuijottaen kauhuissani puolityhjää punttista pää aivan tyhjänä. Mitä hittoa siellä oikein tekisi, millä painoilla, mikä olisi järkevää, millä lämmitellä, apua ääk iik ääk. Onneksi järki leikkasi sen verran, etten jättänyt sitä salireissua ainoastaan ovella kääntymiseen ja saunassamakaamiseen, vaan marssin tiskille ja kysyin josko joku joutilaana olevista saliohjaajista voisi hieman avittaa hukassa olevaa naisimmeistä.

Sieltä tulikin sitten oikein mukava tyyppi, jonka kanssa juteltiin pieni hetki, hän kyseli treenitaustaa ja tavoitteita, ja ehdotti sen jälkeen semmoista ilmanpainevastuksella toimivaa laitecircuittia. Se on rinki ilmanvastuksella pelaavia kuntosalilaitteita, jotka on laitettu "oikeaan" järjestykseen koko kropan treenaamista varten niin, että ainoa mitä tarvitsee tehdä on kiertää laitteesta toiseen. Koko juttu on suunniteltu juurikin saliharrastusta aloittaville tai mieleenpalauttaville, jotka tahtovat päästä helposti alkuun omaan tahtiin oman kunnon mukaan, mutta mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Ja mikä parasta, masiinat laskevat jokaisen toiston, ja fuskaaminen on mahdotonta. (Joo, kokeilin, en onnistunut.)

Tein ringin nyt suhteellisen kevyillä painoilla ensimmäisen treenin kunniaksi kolme kertaa. 2 x 15 toisto, niin että kolme viimeistä sai pusertaa, ja viimeinen 10:llä toistolla niin, että viisi viimeistä toivoi kuolevansa. Treenin jälkeen saunoin oikein antaumuksella ja raahauduin bussiin ja kotiin.

Hyvä fiilis jäi tästä kerrasta, lauantaina seuravan kerran itseään rääkkäämään. Todennäköisesti se sujuu nyt jo paljon helpommin, kun tietään mitä on tekemässä, on valmis ohjelma ja suummittainen kuva siitä millä painoilla kannattaa mitäkin lähteä tekemään. Pitää muistaa ottaa vain muistivihko mukaan, että saa kirjattua painot ylös. Niiden väistämätöntä suurenemista on mukava seurata.

Tänään olisi liikunnan osalta vuorossa vaini koirien kanssa lenkkeilyä. Juu-u, koirien, meille on kylässä pieni Ada-schipperketyttö koko viikonlopun pitää perjantaina katsoa mitä Ada tykkää kicksparkista, tarkoituksena on ottaa Artun kanssa sitten vetotreenit.

Tunnisteet: , , edit post
0 Responses

Lähetä kommentti

Tsemppihehkutusihkutuspeukutukset tänne!